beleggersplaza.nl

Dit dien je allemaal te weten over een zakelijke lening

Voor veel ondernemers is het ideaal als zij af en toe een zakelijke lening af kunnen sluiten. Voor een ondernemer kan het vaak lastig zijn om de cashflow altijd te beheersen. Helaas heb je nou wel eens te maken met onverwachte kosten die toch ineens betaald moeten worden. Daarnaast is het ook zo dat alles volgens plan gaat, maar dat je ergens kansen ziet. Wanneer je te weinig cashflow hebt kan het dan verstandig zijn om eens te kijken of je snel een zakelijke lening af kunt sluiten. Een zakelijke lening heeft een aantal voor- en nadelen.

De nadelen van een zakelijke lening

De zin ‘geld lenen kost geld’ bestaat natuurlijk niet voor niets. Het grootste nadeel van een zakelijke lening is natuurlijk de rente die je over het geleende bedrag moet betalen. De verschillende soorten rentes verschillen op dit moment enorm. Er zijn een aantal partijen waar je bijna geen rente betaald, maar daarentegen zijn er ook partijen waar je ontzettend veel rente betaald. De rente die je betaald is afhankelijk van veel verschillende factoren. Gelukkig zijn er meer dan 80 verschillende betrouwbare kredietverstrekkers die je gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken.

De voordelen van een zakelijke rekening

Het grootste voordeel van een zakelijke lening is natuurlijk dat je snel geld kunt lenen voor jouw bedrijf. Je kunt daarnaast natuurlijk ook geld lenen als je een eigen bedrijf op wilt starten. Voor een groot deel van de Nederlandse Ondernemers is het erg prettig als zij een krediet aan kunnen vragen. Dankzij een doorlopend krediet kun je gedurende de afgesproken periode geld opnemen, dit kan ontzettend handig zijn. Helaas is het voor veel ondernemers niet helemaal duidelijk hoeveel geld ze nou eigenlijk kunnen lenen. Gelukkig is het mogelijk om een zakelijke rekening te berekenen.

Hoeveel kun je lenen?

Een zakelijk lening berekenen is mogelijk via het internet. Tenminste, als het om relatief kleinere bedragen gaat. Je kunt via het een vergelijkingswebsite de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Het is zelfs mogelijk om via het internet hulp te krijgen van een financieel expert. Er wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen leningen boven en onder de 25.000 euro. Een geldbedrag lenen onder de 25.000 euro is in de meeste gevallen een stuk gemakkelijker. Let er natuurlijk wel op dat je de lening zo snel mogelijk terug betaald. Het zou immers vervelend zijn als je lang met een openstaande lening aan het werk bent. Voor veel ondernemers geeft dit geen prettig gevoel. 

Mobiele versie afsluiten