Sinds het begin van tijden van ons mensen zijn wij gewend om te betalen voor zaken die we nodig hebben. Het enige wat een ontwikkeling over de tijden heeft doorgemaakt, zijn de middelen waarmee we betalen. Zolang er vertrouwen was in het betalingsmiddel, kreeg dit middel een waarde. Zoals we als boeren ooit begonnen met het ruilen van goederen en diensten, ontstond er in de tijden van de Grieken en Romeinen een betaalmiddel dat geld genoemd werd. Deze munten waren allemaal fysiek vast te houden. Tegenwoordig is iedereen gewend om te betalen met een pas, zonder dat we het geld überhaupt nog hoeven te zien. Is de volgende stap die gemaakt gaat worden richting de cryptomunten?

 

Ruilen

Als boeren en jagers hadden de mensen nog geen betaalmiddel zoals geld. Men ging niet met de portemonnee even naar de markt om een nieuwe geit voor op het land te kopen. De kans dat de geit het betaalmiddel was, was veel groter. Wilde je als familie een koe hebben voor melk, dan moest je met de handelaar daar een aantal kippen voor inleveren. Alle varianten van ruil was handel in deze tijd. Er was echter een maatschappelijk verlangen naar een vaste maatstaaf om waarde aan producten te kunnen geven. Hierdoor werden grondstoffen zoals goud, zilver en brons populair onder de mensen. Het zijn deze grondstoffen die ons uiteindelijk naar het geld toebrengen. 

 

Geld

Geld is ontstaan, zodat men een vaste waarde had om zich aan te houden wanneer iemand een product wilde aanschaffen. De Grieken en Romeinen begonnen met de ronde vorm van munten, die uiteindelijk de basis voor ons betaalmiddel dat we zien als geld, zou worden. Met munten kon men voor goederen en diensten gaan betalen. Door de flinke gewichten van de munten ging men echter op zoek naar een efficiëntere manier van betalen. Hierdoor ontstond het briefgeld, wat in het begin van zijn ontstaan meer leek op een cheque. Het papier moest ondertekend worden om waarde te krijgen. Het papier bleek beter te werken dan de zware munten, waardoor uiteindelijk papiergeld ontstond, zoals wij de briefjes nu kennen. 

 

Passen en Cryptomunten

Om alles in e onlinewereld nog beter te regelen werden passen gecreëerd waarop wij onze geldwaardes konden betalen. Met de pinpassen en creditcards betaalt iedereen tegenwoordig in de meeste gevallen. Een opkomende uitzondering hiervan zijn de cryptomunten. Deze online munten, met elk een andere naam en waarde, worden steeds populairder als betaalmiddel. De kans dat dit in de toekomst ons standaard betaalmiddel wordt, is zeker aanwezig. Alle munten hebben zo hun eigen koersen, die je gewoon thuis op de computer kan bekijken bij de live koersen cryptomunten. Op deze manier blijf jij altijd op de hoogte van de muntwaardes!