Beleggen is vaak financieel zeer interessant. Natuurlijk loop je een risico, maar áls het wat oplevert, is dat altijd meer dan de rente die je nu op je spaarrekening krijgt. MKB aandelen zijn dubbel interessant. Ze kunnen een flink rendement opleveren en je helpt het MKB ermee. Door MKB aandelen aan te schaffen, zorg je er namelijk voor dat bedrijven in het MKB zich kunnen blijven ontwikkelen. Uiteindelijk is dus het aanschaffen van MKB aandelen goed voor de Nederlandse economie. Jij stimuleert bedrijven in het MKB om te blijven innoveren, uitbreiden en ontwikkelen en als ze dat op de juiste manier doen, maak jij flink winst op je MKB aandelen.
MKB aandelen

MKB aandelen in plaats van een spaarrekening

Zoals bij iedere vorm van beleggen zijn er risico’s aan verbonden. Je kunt winst maken, maar je kunt ook je inzet verliezen. Het is daarom altijd verstandig om alleen te gaan beleggen met geld dat je niet perse nodig hebt. Zo wordt het een fijne spaarpot als het goed gaat en is er geen man overboord als het toch een keer tegenzit. Dat geldt natuurlijk ook voor het beleggen in MKB aandelen. Je kunt er helaas niet vanuit gaan dat resultaten uit het verleden iets zeggen over de toekomst. Natuurlijk ga je alleen met een vertrouwde partner in zee, dat geeft al wel iets van zekerheid. Maar voorspellen wat er precies op de beurzen gebeurt blijft een soort van koffiedik kijken.

Is beleggen in MKB aandelen dan een soort gokken?

Zo zou ik het nou ook weer niet willen noemen. Je gaat natuurlijk pas beleggen als je een en ander van de situatie weet. Je weet hoe de markt in elkaar zit en wat je kunt verwachten. Daarvoor kijk je natuurlijk wel goed naar het verleden. Ook al biedt het verleden geen garanties, je kunt er, als je wat geoefend bent, wel informatie uithalen. Beleggen in MKB aandelen is dus zeker geen gokken, je leest je immers heel goed in voor je instapt.

MKB aandelen kunnen flink wat opleveren

Er is een minimum bedrag en een minimum aantal aandelen dat je moet aanschaffen als je instapt. Maar met een beoogd rendement van 14,9 % is dat wel flink de moeite. Je kunt in een relatief korte tijd veel geld verdienen. Van te voren lees je natuurlijk goed de prospectus over MKB aandelen door. Zo kun je zelf het best de afweging maken of het jou het risico waard is.