Er zijn tegenwoordig vele manieren om een auto aan te schaffen, waar vele mensen dan ook graag gebruik van maken. Zo zijn er mensen die ervoor kiezen om een auto nieuw tweedehands te kopen en zij een eigendom bezitten, maar is het ook mogelijk om een auto te huren of te leasen. Bij het huren van een auto zijn hier voorwaarden aan verbonden en betaal je een vast bedrag per dag of per maand, terwijl leasen juist veel voordeliger is. Zo zijn er verschillende vormen van leasen en heeft iedere vorm zo zijn eigen voor- en nadelen. In dit blog zullen we het vooral hebben over shortlease, de vorm van leasen waarbij je beschikt over voordelige tarieven en flexibiliteit!

Wat is shortlease nu precies?

Shortlease is een manier van leasen met een korte looptijd, waardoor deze vorm enorm populair is in de zakelijke leasemarkt. Je kunt gemakkelijk over een geschikte leaseauto beschikken. Aan de hand van jouw wensen en behoeften kies je een auto, waarna de leasemaatschappij deze gereed maakt en je tegen een vast tarief per maand hierin kunt rijden. Met shortlease is er de mogelijkheid om dezelfde dag al te rijden in een leaseauto, is het leasecontract per dag op te zeggen en zit je niet vast een vaste looptijd.

Er zijn meerdere vormen van shortlease, maar zijn de bekendste toch wel shortlease privé en shortlease zakelijk. Bij shortlease prive lease je een auto voor dagelijks gebruik en in je privéleven. terwijl shortlease zakelijk juist bedoeld is voor zakelijk gebruik van een auto. Je beschikt over erg veel flexibiliteit en andere voordelen, wat voor de zakelijke markt erg aantrekkelijk is!

Shortlease zakelijk

Zoals eerder vermeld biedt shortlease erg veel voordelen, vooral voor de zakelijke markt. Als ondernemer komt het wel eens voor dat je in een maand erg veel klantbezoeken moet afleggen. Een auto daadwerkelijk kopen of voor een lange tijd leasen is in deze situatie niet voordelig, terwijl shortlease zakelijk juist een uitkomst biedt. Met shortlease kun je gemakkelijk een auto leasen voor deze drukke weken. Je hoeft hierdoor alleen een auto te leasen voor de periode dat je erin rijdt, aangezien je de auto gemakkelijk weer kunt opzeggen. 

Een ander voordeel van shortlease is dat je gemakkelijk een auto kunt kiezen die past bij het imago van je bedrijf, zodat je in een elektrische auto bijvoorbeeld duurzaamheid zult uitstralen. De tarieven zijn exclusief btw en beschik je met een leasecontract standaard over 2000 km per maand, waarna je zorgeloos kunt rijden in de auto!