Heb je een startende onderneming dan is het van belang dat je een zakelijke rekening opent. Hiermee zorg je ervoor dat privé en zakelijk worden gescheiden. Op deze manier houd je het overzicht en voorkom je fiscale gevolgen. Het staat gewoon een stuk netter. Zeker als je als onderneming veel transacties gaat doen is een zakelijke rekening essentieel. Houd hierbij rekening met de kosten, want die kunnen per bank nog wel eens verschillen.

De kosten van een zakelijke rekening openen

Ga je zakelijke rekeningen vergelijken dan kom je verschillende banken tegen die zakelijke rekening aanbieden. Naast dat je met vaste kosten rekening moet houden zijn er ook variabele kosten. Deze variabele kosten hangen af van het aantal transacties wat je per jaar doet. Wat valt er allemaal onder transacties? Je kunt een transactie zien als een bijschrijving, afschrijving, een automatische incasso of een acceptgiro. Divers banken brengen voor elke transactie een klein bedrag in rekening. Je kunt wel nagaan dat als je veel transacties per jaar hebt de kosten hoog kunnen oplopen. 

Wie is de goedkoopste bank om een zakelijke rekening te openen?

Als je een klein bedrijf hebt die weinig transacties per jaar doet kan je het beste terecht bij Knab Bank. Heb je minder dan 1180 transactie per jaar dan is Knab Bank de goedkoopste bank voor een zakelijke rekening die er op dit moment is. Je moet nagaan dat kleine bedrijven gemiddeld maar 160 transacties per jaar doen. Het enige waarvoor je betaalt bij Knab Bank zijn de 6 euro vaste pakket kosten per maand. Een bank die Knab Bank volgt is de ASN Bank met vaste kosten van 78 euro per jaar. Hier geldt dat je kosteloos maximaal 1000 transacties mag doen.

Nieuwe speler op de zakelijke rekeningen markt: N26 Business

N26 Business is een vrij nieuwe speler in de bankwereld en is inmiddels in 17 landen actief. Het is een Europese bank waarbij een zakelijke rekening volledig gratis is. Je kunt optioneel kiezen voor een Mastercard en dat kost je eenmalig 10 euro. Heb je bij Knab Bank en ASN Bank nog te maken met een maximaal aantal transacties, bij N26 Business heb je geen maximum. Het enige waar je voor betaalt zijn de pinopnames via een pinautomaat. Wil je liever geen gebruik maken van een Mastercard dan kan je bij N26 Business kiezen voor een virtuele kaart. Deze kaart maakt het mogelijk om online aankopen te doen. Lees meer over zakelijke rekeningen op ZZP Daily.